Лечебни свойства на морската вода

Морската вода съдържа 133 микроелемента, концентрирани в 40 минерала
Много са малко хората, които не обичат морето. Хубавата новина е,че морската вода лекува и съдържа в себе си всичко, което е необходимо на кожата, на вътрешните органи и на нервната система.
Кои са най-важните процедури?
1. Къпането
Къпането в морето е безценен тренажор за сърдечносъдовата система. Когато влезете в морето, в организма ви протича естествена реакция на охлаждане и кръвоносните съдове се стесняват.
2. Боси по брега
Изключително полезни и приятни са разходките по морския бряг. Потопете краката си до глезените и оставете водата и пясъкът да масажират нежно ходилата ви. Тази процедура подобрява работата на всички вътрешни органи.
3. Хидромасаж
Възползвайте се от хидромасажа, който ви осигуряват морските вълни. Излишните килограми ще изчезнат, мускулите ще се стегнат, кожата ви ще се изпъне, а ставите ви ще се подмладят. Отначало легнете по гръб, а след това по корем на края на брега – там, където вълните идват и се връщат.
4. Изгорете калории с горещия пясък
По 1-2 пъти на ден можете да се заровите в горещия пясък, като главата и гърдите трябва да са над пясъка. Полежете спокойно около 15 минути. През това време пясъчното покритие ще отдава лечебни йони, разгрявайки подкожната съединителна тъкан.
26 юли 2011
1111

Подобни новини