в Гърция с маски, сертификати и тестове

Академичната година в Гърция започва с маски, сертификати и отрицателни тестове.
Част от висшите учебни заведения отложиха началото на учебната програма, за да създадат система по контрол на мерките, предаде БНР.
Нямат право да посещават учебните занятия студенти без сертификат за ваксиниране или документ за преболедуване на коронавируса, се посочва в наредбата на министерството на образованието. Неваксинираните се задължават да представят два пъти на седмица отрицателни тестове.
Ректорите на част от университетите заявиха, че отлагат началото на академичната година, за да се подготвят с екипи по контрол на мерките.
73% от студентите са ваксинирани, информират от министерството на здравеопазването.
Преподаватели и студенти не желаят да продължат дистанционно обучението поради неефективност, заявяват от студентските съвети.
В същото време пожелали анонимност студенти съобщават пред медиите, че срещу 200 евро чрез социалните мрежи са си закупили сертификат за ваксиниране. Полицията започна разследване.
Почти всеки ден има протести срещу строгите мерки и задължителното ваксиниране в студентските градове на страната.
Министърът на образованието Ники Карамеос днес отново потвърди, че антиковид мерките ще се спазват във всички висши учебни заведения, а при нарушения ще се налагат административни санкции и глоби.
4 окт 2021
276

Подобни новини