Полезните бактерии

Учени от Великобритания доказват, че ролята на млечнокиселата флора е много важна за организма. В своето изследване те включват прясно приготвени сокове и млечнокисели продукти за профилактика на рак на млечната жлеза и храносмилателния тракт при жените. Резултатът бил следният: дневната употреба на сокове понижава с 30 на сто риска от развитие на тумори, а млечнокиселите продукти – с 80 на сто.
Необходимо е постоянно да поддържате организма си с бифидо и млечнокисели бактерии. Който иска да е здрав, трябва всеки ден да употребява млечни продукти с бифидо- бактерии. Но ако страдате от стомашно- чревни, инфекциозни,алергични и стресови заболявания, по-подходящи са пробиотиците и продуктите на функционалното хранене. Те са създадени на основата на живите организми или на ферментаризирани с бактерии препарати, произведени на основата на зеленчуковите и плодовите сокове и лекарствени разстения.
При употребата на полезните бактерии,за да не пострада стомашно-чревният тракт, трябва да употребявате хранителни вещества, които стимулират растежа на полезната за организма микрофлора, това са фруктозахариди, протеини, някои витамини, минерали и други вещества. Тези вещества се съдържат в разтворимите хранителни влакна, дори се продават в аптеките. Съдържат се и в корени от глухарче и хранителни добавки, произведени на тази основа. Много полезен за поддържане на полезната микрофлора е овесът.
16 окт 2013
1257

Подобни новини