Болница Лозенец

Болница Лозенец

Университетска болница Лозенец (Правителствена болница)
проф. д-р Любомир Спасов, дм
Южен парк София
ул. Козяк 1
Описание
Водещи принципи в работата на целия екип на УБ „Лозенец“ винаги са били и ще бъдат: безкомпромисно качество на медицинската услуга, компетентност и професионализъм във всяка една сфера.

Личното отношение и разбиране към всеки пациент стои на първо място в УБ „Лозенец“. За нас е важно всеки пациент да получи най-доброто обслужване от началото до края на своя престой. Топлото посрещане, отзивчивостта и стремежът за предоставяне на максимално удобство на пациентите са основно задължение на всеки служител на болницата.

Пълната прозрачност е друг водещ принцип на болницата. Дейността на болницата се контролира ежедневно от различни комисии, чиито доклади са достъпни за всеки и по всяко време.

УБ „Лозенец“ разполага с изключително добре оборудвани клиники и сектори в основните медицински области, които прилагат най-високи стандарти за диагностика и лечение.

Операционният блок и реанимацията гарантират изцяло сигурността на болните по време на хирургически интервенции и интензивно лечение.

Условията в отделенията позволяват уютна среда за пациентите, близка до домашната: модерни стаи, оборудвани според индивидуалните нужди на пациента, самостоятелни бани и тоалетни, удобни легла, индивидуални телевизори. Болницата предлага хранене, съобразено със здравословното състояние и вкусовете на всеки пациент.

Клиниките за стационарно лечение при УБ „Лозенец“ имат договор с Националната здравноосигурителна каса. Съгласно българското законодателство всички задължително здравноосигурени лица имат свободен достъп до нашата болница.

Медицинският факултет съществува в структурата на Софийския университет от 1917 до 1950 г. Той е възстановен през 2003 г., a през 2006 г. е даден старт на проекта за откриване на Медицински факултет като част от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Първият випуск от бъдещи лекари започва обучението си в УБ „Лозенец“ през 2007 г. През 2009 г. с пълно мнозинство за декан на възстановения Медицински факултет е избран доц. Любомир Спасов, директор на Университетска болница „Лозенец“.

Днес в УБ „Лозенец“ се обучават десетки студенти в специалностите:

Медицина
Медицинска сестра
Медицинска рехабилитация и ерготерапия
1790 пъти прегледена
последна промяна 26 ное 2012

Други здравни заведения наоколо

бул. Никола Вапцаров 51 А
1.01 км
бул. Симеоновско шосе 4А
1.93 км
бул. Акад. Иван Гешов 17
2.19 км
бул. Пенчо Славейков 52 А
2.45 км