Знаем ли какво е студова алергия?

Студовата алергия е много коварна, защото симптомите й съвпадат с тези на всяка друга хранителна алергия. Много често изследванията не могат да поставят диагноза студова алергия и се налагат повторни тестове. Най-срещаните симптоми на студовата алергия са зачервявания по кожата, отоци и обриви в областта по лицето, често по ушите и ръцете. Понякога алергията е съпроводена с хрема и подуване на устните. В някои случаи симптоми още са кихане, кашлица и главоболие, като резултати от слаба имунна система.
Понякога студовата алергия е наследствена, а в други случаи е резултат от отслабнала имунна система. Има случаи, в които студовата алергия сигнализира за други здравословни проблеми. Най-често това са стомашни или чревни заболявания, както и проблеми със зъбите.
Ниските температури и студът отключват алергията. Зачервяванията и сърбежът по кожата са в следствие на слабата защита на кожата през зимата и на липсата на кислород в нея. Има случаи, в които студовата алергия може да се отключи не само от студа през зимата, евентуална заплаха са също студените напитки, миенето с хладка вода.
Винаги носете шал, шапка и ръкавици, за да защитите най-застрашените части по себе си. Увивайте се така, че само очите да се виждат. Задължително трябва да използвате защитен крем и овлажняващи козметични продукти, за добра хидратация на кожата. Подпомагайте имунната си система с прием на витамини. Топлите напитки също ще са ви в помощ- чай, какао, мляко.
Студовата алергия тормози най-вече младите жени и тези, които са с хормонални разстройства по време на климактериума.
Тя не е безобидна и може да предизвика конюнкивити, ринити, спазми в крайниците. Затова е много важно навреме да предприемете мерки.
Затопляйте се. Чаша горещ чай преди излизане навън, топла шапка или дебел шал на главата, които да пазят и лицето, задължително ръкавици! Не обличайте синтетични дрехи, те сами по себе си са алергени.
Използвайте мазни кремове за лице, не забравяйте и ръцете!
Вземайте горещ душ или вана само вечер, след което нанасяйте на лицето овлажняващ крем, а на тялото – подходящо тоалетно мляко.
Ако всичко това не ви помогне, обърнете се към специалист. Има подходящи антихистаминни препарати, както и добра неспецифична имунотерапия, които той ще ви препоръча.
4 яну 2013
2304

Подобни новини