Майчин дом Варна

Майчин дом Варна

Специализирана болница по акушерство и гинекология за активно лечение Майчин дом ЕООД
Д-р Максим Яков, Д-р Сияна Юдова
Левски Варна
ул. Мир 1
Описание
Медицински Комплекс „Майчин Дом\" Варна включва две лечебни заведения:
Медицински център АМСЦП „Майчин Дом\" Варна и стационар СБАГАЛ „Майчин Дом\" Варна ЕООД. Към лечебното заведение функционира и клинична лаборатория, както и аптека.

Медицински център АМСЦП „Мачин Дом\" Варна

В Медицинския център се извършват прегледи при едни от най-добрите медицински професионалисти в региона по акушерство и гинекология, педиатрия, гръдна хирургия, съдова хирургия,ортопедия, урология, УНГ, гастроентерология, медицинска генетика и други специалности.
Извършват се широк спектър от клинични, инструментални, цитологични, лабораторни, микробиоологични и др. изследвания.

Към медицинския център функционират две амбулаторни операционни зали с четири прилежащи стаи за кратковременен следоперативен престой, където се извършват инвазивни диагностични процедури и кратки операции неизискващи болничен престой (one day surgery). Обикновенно пациентите се изписват в същия ден и могат да се върнат към ежедневието си в макимално кратък срок.

Медицинският център разполага със съвременна апаратура подобряваща диагностичния процес и даваща възможност за адекватно и модерно лечение:
- съвременни ехографски апарати
- доплер
- 4Д ехограф (3Д в реално време)
- колпоскопски апарата
- хистероскопска апаратура
- лапароскопска апаратура
- цистоскопска апаратура
- aртроскопска апаратура
- фиброгастроскоп,
- фибросигмоидоскоп
- остеодензитометър за измерване на костната плътност
- рентгенов апарат
- мамограф
- аудиораф
- лаборатория за клинични, имунологични, хормонални, цитологични и микробиологични изследвания.

В медицинския център работят лекари с и без догор с РЗОК.

СБАГАЛ„Майчин Дом\" Варна ЕООД

В СБАГАЛ \"Майчин Дом\" - Варна се осъществява специализирана диагностична и лечебна акушеро-гинекологична помощ на бременни, нуждаещи се от болнично лечение и активно наблюдение, раждащи, както и жените с гинекологична патология . Извършват се всички видове гинекологични операции както и консеравтивно лечение на гинекологични заболявания.

Болницата разполага с отделение по акушерство и гинекология с гинекологичен, родилен, и неонатологичен сектор и отделение за анестезиология и интензивно лечение. Функционират 3 операционни и 2 родилни зали, снабдени със съвременна операционна и анестезиологична апаратура с възможности за пълно мониториране на пациента по време на операция.

Гинекологичният сектор разполага с 13 легла, а родилният със 17 легла. Пациентите се настаняват в стаи със самостоятелен санитарен възел, целогодишно климатизирани, оборудвани с телефон, телевизор, кабелна телевизия, разговорни уредби. Има възможност за самостоятелни стаи, както и за стаи с придружител.

Сектор Неонатология разполага с 20 бебешки легълца, 5 кувьоза за новородени със затруднена адаптация или такива, изискващи по-интензивни грижи , Светлинни източници за осъществяване на фототерапия при бебета с по-изразена жълтеница на новороденото, Инфузионни помпи, млечна кухня.

Отделението за анестезиология и интензивно лечение разполага с 6 легла, за интензивно наблюдение на прясно оперираните пациенти.
3606 пъти прегледена
последна промяна 27 ное 2012

Други здравни заведения наоколо